5.9.2012

Ekat koulupäiväni :P

Jep,eli sitä on nyt maanantaista asti oltu koulussa,mutta nuo 2 ekaaa pvää oli orientaatiota.Eli vasta tänään sitten oltiin virallsiesti koulussa..jännitti ehkä vähän,olihan se ihka oikea eka koulupvä uudessa koulussa :) No meillä oli turismia ( luokassa jossa ei ollut ilmastointia ja se oli tuskaa! koska siis piti pitää koulun ohjeiden mukaan pitkähihaista ja polven yli menevää asua, iho hikoili ja alkoi olla tuskainen olo) Onneksi selvittii ja en kyllä pitkähihaista tuonne enää laita! T-paita oli vähän,että ei oikein,mutta monella oli tänään joten minäkin kyllä nyt siinä pysyn,tai sitten ostetaan lisää haaremityyppistä asustusta täältä.Ne on aika ilmavia pitempinäkin :) Meillä oli myös eka bahasa indonesia:n tunti(tiukka naisopettaja).No kieli sinäänsä vaikuttaa ok:lta,mutta opettaja on sekoitellut asiat ja hyppii nopeasti asiasta toiseen,niin se vähän haittaa perusasioiden oppimista ja opettaja tekee vuorotellen kaikilta kokoajan pistokyselyjä,että lausu se ja se bahasa indonesiaksi..noo pitää itse käydä läpi noita,että kekkaa idean ja kerkeää keskittyä yhteen asiaan kerralla :D
Itse koulu on Denpasarin alueella,taxilla matkaan menee ruuhkassa 30min ja muuten n.25min..skootterilla se 20min menee kuulemman,en itse tänään katsonut kun mentiin poikin kyydissä koululle (ei vielä ola päästy harjoittelemaan niillä ajoa niin ei ole uskallettu kouluun mennä) jospa tuosta kohta pääsis,kun E pääsee kanssa harjoittelemaan jonkun kanssa(ei ole ikinä edes kokeillut ajamista noilla,niin ei uskalla lähteä,minkä ymmärtää kyllä)..
Tällä vkolla koulua on nyt ma-to ja (pe koko pvän tervetulias-juhlaa ym).mutta muuten koulua on sitten vuoroviikoin ma-ke tai ma-ke + (to jotain ohjelmaa:esim indonesialaisten perinnetanssin opettelua).. 
Nyt kuitenkin se on moro!

2 kommenttia:

  1. Opiskelijaelämä siis startattu käyntiin siellä, niin kun täälläkin! Kuulostaa hurjalta tuo uuden kielen opettelu vieraassa maassa, tuottas itelle suuuuria vaikeuksia :D Mutta: TURVALLISIA skootterihetkiä siellä, kunhan liikenteen sekaan päädytte! Onneks siul on jo kokemusta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu opiskelua opiskelua :P Joo toi kieli on tavallaa helppoo mut sit siin on jotai iha häröö säätöö kans..jos ton karmeen opettajan sais pois ni ois jees just(tänää oli taas ihan hirveet pommitusta siltä meille)!
      Ja tota skodeilua pitää kyl kattoo ku E ei oikeen koe sitä omakseen a oo siis en miekää tuonne isoille teille tuhannen muun kanssa oo innoissani menos,ni en sit kyl yksinkää haluu tuol rullailla ni jos ei maybe ottas sitä kuitenkaa ny..laskettii et ei toi taksil kouluun meno ny tulis oikeestaa yhtää kalliimmaks,ku skodevuokra+bensa,no se ei ihan sikan oo+poliisien pyytämät pikkusakot silloin tällöin(joo tääl poliisit pysäyttelee länsimaalaisi yhteenään ihan ilman syytä ja sit maksellaa) ja noin..et jos sais vähä lähempänt kutaa villan ni sit siel kulkemine olis ilma skodea ihan jees,ei ny tiiä oikee kui ois hyvä :)

      Poista