2.10.2012

Gilin saaret.

Vietettiin tuossa viime viikon to-ma Gilin saarilla Lombokin kulmilla..ja siis ei voi muuta sanoa kuin,että paratiisiä pääsi maistelemaan! Vietettiin suurin osa ajasta pääsaareella eli yhdellä kolmesta; Gili Trawangan.
Käytiin myös päiväreissulla Gili Menolla,joka on noista saarista hiljaisin.Sinne maksoi 20tuhatta suuntaansa vene ja matka kesti ehkä jotain 15-20min kaikkineen(rantakadun ja rantaviivan välillä koppi josta lippuja sai ennen lähtöä). Vene kulki aamulla 9:30 ja pois Menolta 15:30.
Meno sisälsi: valkoista hiekkarantaa ympäri saaren,snorklausmahdollisuudet,autioituneita hotelleja sekä ravintoloita/kauppoja (tosin vähäisemmin)..mutta sillain päiväreissuksi kivan rauhallinen saari,yöksi ei kuitenkaan jääty kun kaivattiin jo T:lle..Ainiin saarelta löytyy myös suolajärvi, vaikka lintupongaukselle ja saaren ympäri pääsee kävellen.

Sitten tuo meidän päasiallinen hengailusaari: siellä vietettiin iltoja mm.auringonlaskua katsellen eteläisessä päässä Bintangit kourassa tai istuskeltiin varpaat hiekassa läheisen rantabaarin penkeillä, kun paikan pojat teki meille parina iltana nuotion ja soittivat kitaraa aaltojen soidessa taustalla! sitten käytiin kuukausittain järjestettävissä Full Moon-partyissa/snorklattiin ( ja näin paljon odotetut 2 kilpikonnaa ja pääsin varovasti silittelemäänkin toista siinä tapaamisen lomassa!) niin ja nautittiin siitä ihanasta rauhallisuudesta ilman minkäänlaisia maanpäällisiä moottoriajoneuvoja,vain hevoskärryjä ja pyöriä = IHANATA! kun vertaa tähän asuinseudun pörinään ja pakokaasuihin..
Pyörät vuokrattiin tinkimällä 25tuhannen/pvä hintaan väille to-la.
Ja snorkkelisettiä(en muistanut Suomesta ottaa mukaan tietenkään ja vielä en ollut kerennyt ostaakkaan) sai 20-25tuhannella pvä.
Itse reissu saatiin muiden vaihtareiden tapaan tinkittyä Kutalta löytyvistä matkatoimistoista hintaan 400 tuhatta per pää,eli 32€.Siihen kuului haku sovitulta paikalta Padang Bai:n satamaan,siitä laivamatka Gili T:lle ja haluttuna pvänä sama takaisinpäin :)
Asumisesta maksettiin Gili T:llä hieman hintaa sovittaen,pääkadun pohjoispäässä olevassa Pine tree bungalow:ssa 75tuhatta yö/per pää,ilmastoitu ja tosi siisti rivitalomainen asumus,aamupalalla (joko pannaria tai leipä munakkaalla valintansa mukaan+tee tai kahvi).
Tonne varmaan  mennään uudestaan vielä,niin se vaan kolahti jokaiseen! :)

Noo tulihan se toinen reissukin sitten ja löytyypi tuolta : gili-saaret 2 reissu


 Bintangit kouraan ja valmiina auringonlaskuun..
 Gili Meno,oli aika kiva biitsi ;)
 Gili Meno.
 Night market,paikka josta saa törkeen hyviä pannukakkuja ja voit valita kalan/lihan ym,ja se tehdään siinä paikan päällä siulle,hintaan noin 4 € lisukkeineen.

 Kiva biitsi ;) Gili Meno.

Heipat paratiisille,toivottavasti vielä nähdään!

12 kommenttia:

  1. yhyhyy, näyttää niiiiiin ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja oloa helpottaen,se oli viel 50x kivempi ku miu selityksen ja kuvien perusteella voi ajatella ;) joko talvi enteilee joensuussa,kuis siu skype joko toimii et vois joku kerta treffata?

      Poista
    2. Oho, enpä huomannukkaa siun vastausta kun vasta nyt! No on täällä VIELÄ ollu jotain 8 asteen päivälämpötiloja, eli ei ihan arktista vielä mut ens viikoks jo lupas vaa muutamaa plusastetta (joo älä kerro paljoks siel on..)! Hyvin syksyistä kyllä on ja vettä tuloo. En oo uskaltanu Skypeä koittaa, kun just sain äänet koneessa normalisoitumaa viime kerran jäljiltä :D Mut täytyy koittaa sitä säätää, ois kiva jutella <3

      Poista
    3. Juu se ois kiva <3 joo mie hengailen eniten Suomen aikaa skypes varmaa tos 15-18.00..ni yritetään treffaa joku pvä täs lokakuus!

      Poista
  2. Albiinomakkara7.10.2012 klo 7.23

    Voi apua! Pikkuisen saattaa tulla semmonen matkakuume näitä kuvia katsellessa... Haluun kans tollaseen valkoiseen hiekkaan köllöttelemään ja grillaamaan nahkaa <3 You lucky girl!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mm,tiedän tunteen..petollista :D näin itse vuosi sitten Sallan kuvia kattoneena ja -> täällä nyt ollaan ! Oon kyllä aikas ilonen et sai asiat tähän pisteeseen ja tänne pääs kokemuksia kartuttamaan :)))

      Poista
  3. oi että! :) ollaa poikaystävän kanssa suunnittelemassa matkaa tuonne mutta on vielä vähän auki mihin gilin saarista majoittuisi :D ajattelinki kysyä mitä suosittelist olen kuullut että tuosta gili trawangista on tullut oikea turisti helvetti? Siksi mietinkin gili menoa koska on rauhallinen mutta toisaalta meidän makuun ehkä liiankin rauhallinen :D vaikka matkan tarkoitus onkin rentoutua niin olisihan se kiva lähtä bilettämäänki :D ja kaksi viikkoa meinattiin olla joten olisiko gili trawangan kuitenkin parempi vaihtoehto? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooh Gilit on kyllä ehottomasti kokemisen arvonen paikka,hyvät suunnitelmat teillä siis ;)
      Eli siis kolmesta saaresta koostuu tuo kokonaisuus,mutta kaikkien saarien välillähän kulkee sitten noita veneitä pari krt pvä (joilla just mentiin ite Menolle) niin sehän kyllä sitten mahdollistaa hyvin seilailun noilla kaikilla saarilla.Niin jos meette ekaksi T:lle,nii helposti siitä pääsette käymää parin yön-reissun vaikka Menolla,sitten kun siltä tuntuu (tai vaikka lähteä sieltä pois takaisin esim.Balille)
      Mutta,että mitä itsekin sanoit,niin olisi se T varmasti teillekin hyvä sellai pääkohde..ja kun on sielläkin toinen pää saarta/puoli rauhallisempaa ja mahdollisuus olla rannalla melkeimpä yksikseen :) perusmajoitusta löytyy veneitten jättöpaikasta nähden oikealle/taikka saaren keskiosista..

      Poista
    2. kiitos vastauksesta :) majoituksesta piti sen verran kysyä että kannattaako sitä edes varata etukäteen vai vasta paikan päällä? Tämä matka on meille molemmille ensimmäinen ulkomaanmatka joten toisaalta en tiedä onko järkeä lähteä noin kauas tai ainakin eräs ystäväni oli sitä mieltä :D väliäkö sillä on matkustaako ensimmäisen kerran eurooppaan vai indonesiaan en tiedä sitten :D vai onkohan ystäväni vain kateellinen, heh ;)

      Poista
    3. Gileillä kävimme kahden kerran vaihdon aikana ja paikan päältä otimme joka kerta majoituksen,kyllä niitä siellä on :) ja kun hyppäätte laivasta rannalle niin majoitus-esittelejöitä tulee jo esittelykuvien kanssa vastaan (voi katsoa heiltäkin vaihtoehtoja,mutta miettii hinnan valmiiksi mitä on maksamassa ) ja sitten itse paikoissa käynti/pyytää näyttämään huoneen sekä kannattaa "lupautua" ekaksi yhdeksi yöksi,josta sitten sanoo,että mites hinta jos otetaan 3 yötä jne,sillä keskusteluvaraa hinnoissa on aina! Kyllä Indonesia toimii siinä missä Eurooppakin,kohan maalaisjärellä menee,ja muuala kuin Balilla kannattaa huomioida islaminuskoinen enemmistö,miettii vaatteita vähän jos menee moskeijoihin/ym,mutta ostoskeskukset,rannat yms.turistipaikat ei ole niin tarkkoja..jeps ja jos tulee muita juttuja mieleen niin kysele :)

      Poista
  4. fast boat gili trawangan parempi vaihtoehto? :)

    VastaaPoista
  5. Ootahan,mikäs toi mein olikaa..siis jotai noit fast boat:tejahan se oli,ja siis niillä porukka sinne aikalailla menee jos balin kautta tulee :) sit on eriksee jt jos kulkee lombokin kautta,sielt menee niit muit..mut on toi fiksuin ku kesti silläki matkas aikaa. Ainut et jos tosiaa on tarkotus kierrellä lombokin ym kautta ja aikaa on varattu ni sit niin :)

    VastaaPoista