15.11.2012

Batur-vuoren valloitus,saarirundia ja snorklaus.

Nyt on sitten yksi tulivuoren valloitus tehty-listalla ja oli kylla mahtava juttu ei siitä pääse mihinkään! Eli ensiksi kyydin hankinta täältä päästä ja samalla sovittiin hinta itse toiminnalle,maksettiin 250tuhatta per naama/johon kuului vuoren valloitus 2 oppaalla ja taskulamput kaikille (aamupalaa mahd.saada myös,mutta meillä oli omat eväät matkassa ja siitä olisi tullut muutama kymppi lisää hintaa,se aamupala ei kuitenkaan ois ollut kun jotain kanamuna/leipäosastoa ) Niin ja voihan tuon saada joltain vähän halvemmallkin sis.aamupalan,mutta silti 225-250tuhannen linjoilla mennään kuuleman mukaan,että ei tuo muutama kymppi nyt meille ollut ongelma,saati mitä se on käännettynä euroissa :D
Itse vuori on Balin matalin,1717m korkea ja kantaa nimeä Batur.Balilla on siis kaksi korkeampaakin vuorta jos ne haluaa valloittaa,mutta voin sanoa,että kyllä tuossa pienimmässäkin ihan näin suht hyväkuntoisellekin riittää vastusta.Liikkelle lähdetään kuitenkin yön pimeydessä 3-4 aikaan,sitten edetään sen oppaan perässä sen mitä se oma taskulamppu näyttää ( eli näkyvyys yksi metri jos toinen ).Aluksi voi olla vähän vilpoista,mutta kun siinä hetken on käppäillyt ja maasto alkaa olla kivenlohkareita ja lähes kohtisuoria nousuja,niin toppikin on jo liikaa :D hiki virtaa kyllä! Jos lähtee niin kannattaa tosiaan ottaa reppuun pitkähihasta/jotain tuulitakki matkaan,mitä voi sitten pukea päälle kun selviää välietapeille ja huipulle.Silloin voi muuten vähän tuulessa tulla kylmä,ku on ekaks hikoillut ja sitten siellä paikalallaan odottelee auringonnousua..Niin ja alas päin varoen,melkein vaikeempi ku ylös kun hiekka/kivet luisuu kengän alta. Mutta kyllä selvii ja apinoita voi moikkailla siinä matkalla!

Käytiin myös ma-ke sukellus/snorklausretkillä (ite en ti mennyt kun olin reipas koulainen,joka kuitenkin jätti ma ja ke pois :D ). Pääsin nyt ensimmäisen hylyn katsastamaan ihan vain snorkkelivarustuksella ja jouduin kalojen piirittämäksi,kyseinen tapahtuma toistui myös keskiviikon snorklausreissulla.Ei tiietä oliko se miun kirkkaan vihreistä biksuista vai siitä,että ne kalat luulee saavansa ruokaa (kun jotkut ääliöt turistit ja paikalliset oppaat antaa niille kaloille leipää, ärsyttää tollanen,ois kiva saaha katella niit kaloi niiku luonnollisis oloissa!).Mut joo ni eipä oo ennen päässy kalaparven uhriks,ei siinä mitn. mutta kun ei ne pelänny yhtään/väistäny jos yritit kädel tai muul huitoa niit sivumpaan ja oli kooltaan kuitenkin 30cm about..
Mut jeps,hylky Tulanbenissa oli hieno ja rannasta pääs ihan lähtee sukelti tai snorklasi :)

Sit käytiin myös Padang Bay:n edustalla kattelee,mutta nyt tuullu ja satanu lähiaikoina niin vesi oli sitten sumeempaa :/ vaik kalaa ja muuta oli kyl tarjolla nii ei siel liikaa eteensä nähnyt..nii ja super isoa aaltoa! en oo tollases merenkäynnis paljon ennen snorklannu,sai vähän kattoa ettei mee liikaan mukaan ja iskeydy koralleihin..Tuolla Padang Bay:ssa on sit sellanen kuuluisampi sukellus/snorklauspaikka kun Sininen laguuni, siitä porukat puhu et ois hieno paikka (jos siis vedet kirkkaat ).

Tässä tulee varmaan nyt tehtyä juttuja nyt enemmän ja ei ehkä kerkeä  päivittelemään, kun saan lisää suomivieraita tänne,jeij..parhaimman myös <3 joten yritän postailla sitten köntteinä vaikka noita reissuja ja muuta,siiheksi sitten hoi!

 Batur 1717m.


 Ihan huikeet näkymät!


Vuorilla asustavia apinoita. 



 Käytiin paikallisella kahviplantaasilla,maisteltiin yhtä maailman kalleinta kahvia: Ubudin läheisyydessä.

 Rice terrace.


 Tulamben.

 Hylky.

10 kommenttia:

  1. Tuo on kyl niin parasta kattoo auringonnousua vuoren huipulta aamun tunteina :) Myöki sillo Intian reissulla tehtii vastaava keikka ja vaik matka oli tuskaa ni oli silti hienoo :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyl se taitaa vähän niin olla et kaiken kivan eteen pitää vähän rehkiä eka,mutjoo sit se tuntuu paljon paremmalt kyl! :) huh jos jaksaisin huomen postailla tänne taas,tehty on kuitenkii vaik mitä taas.Huomen ois kouluu jaksettava kans,oltu omalla lomalla toi viime vko ni pääs jo makuun :D kuis siel? hei se skypeeee ;P menee koht siihe et oon suomes haha..

      Poista
  2. No mitäs täällä, ravaan Joutsenossa töissä ja koitan koulun ja harjottelun hoitaa siinä sivussa :D Tääl tosiaa talvikin tuli tossa viime viikon loppupuolella, ihan kiva kun on kunnolla pakkasta eiikä ainasta vesisadetta!

    Joo se skype... Eh. En oo oikei kerenny/muistanu perehtyä, koitan täl viikol terästäytyä sen suhteen :|

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih lunta,paljon lunta kiitos kun saavun! :)
      Joo jos tuo pakkanen vähän piristäs ni voisit sit jaksaa taistella sen skypenkaa,pyyä joku hifimies siulle apuun :D ilmoile siit !

      Poista
  3. Hei

    Olemme nyt balilla itse ja ajattelimme myos tata tulivuorella kayntia. Mista varasitte taman?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka,noita retkiä saa kysellä/tingata Kutan/Seminyakin/Sanurin niistä matkatoimistopisteistä :) mutta hei annan mein kuskin tiedot,jonka kautta siis itse saimme koko setin hoidettua ( kuskasi paikalle,maksettiin hänelle oppaat ym,kuskasi vaelluksen jälk.takaisin )

      NYOMAN, driver
      +62 85 935 222 633
      Toimii Sanurista, voi laittaa viestiä tarkemmin mitä haluaa/kysyä hintaa ja sitten kuski soittaa yleensä sinulle päin.

      Poista
  4. Ok. Kiitoksia tasta tiedosta. Reissukaveri loukkasi jalkansa surffatessa niin kiipeankin yksin. Niin tuohon hintaan ei ilmeisesti sisaltynyt kuljetusta vaan se pitaa maksaa erikseen talle nyoaminille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siellä vuorella et ole sitten yksin,ei vaan itse kun lähti aikasemmin niin oli kyllä makea katsoa kun porukka alkoi tulla perässä ylöspäin,ihan kuin "kynttiläkulkue" pimeydessä! Joo kuljetuksesta tuli 200tuhatta yht.lisää.Kannattaa toki kysyä vertailuksi muualtakin,saisiko mihin hintaan,mutta tuo kiipeilysetti on ollut aikalailla kaikilla sen 220-250 paikkeilla tosiaan :)

      Poista
  5. Olihan hienot maisemat :) Eilen kavin tekemassa taman retken. Loysin paketin missa oli kuljetukset, kiipeily paketti, aamupala ja sen lisaksi pienta purtavaa niin 400.000rp. Suosittelen kylla kaymaan vaikkakin ei ihan helpoin aamulenkki olekkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin hyvä juttu! se on kyllä kannattava kokeilu :)

      Poista